MacTips

De fleste av disse guidene nedenfor er å finne på Apple sine supportsider, men noe er vanskelig å finne eller finnes ikke. Les nøye igjennom punktene!


01. Synkronisere din enhet iPhone/iPad/iPod med iTunes trådløst. 

Hver gang man kobler sin iPhone/iPad/iPod til iTunes så vil den automatisk ta sikkerhetskopi av alt innhold på enheten over til Macen, og man har mulighet til å kjøre en gjennoppretting via iTunes slik at alt innhold (kontakter, bilder, musikk etc) kommer tilbake på enheten dersom det blir nødvendig. 

Om man har oppdatert sin enhet til iOS5 eller nyere så har man mulighet til å ta sikkerhetskopi av alt innhold via iCloud. (se oppsett av iCloud under «HVA ER...?» spalten.)

Skal man overføre/synkronisere musikk og videoer etc fra iTunes over til enheten, så måtte man før koble den til med usbkabel. Dette kan nå gjøres trådløst. Dvs at hver gang man åpner iTunes så vil den finne enhet din via WiFi. Du vil da kunne synkronisere musikk, video og apper, samt ta sikkerhetskopi som du gjorde før. For å aktivere trådløs synkronisering, se under:
 

1 a.
Pass på at du har den nyeste versjonen av iTunes. (trykk på Eplesymbolet øverst på skjermen og Programvareoppdatering  
Åpne iTunes på Mac og kobl til din iPhone/iPad/iPod til maskinen ved bruk av usb-kabel.
Marker enheten, f.eks «Ave´s iPhone», trykk på Oversikt og skroll ned til Valg.
Huk på Synkroniser med iPhone-enheten over WiFi. 
Når enheten og Macen er på samme WiFi nettverk så vil man nå kunne synkronisere musikk etc uten å bruke kabel.


NB! Om du har aktivert sikkerhetskopiering via iCloud på enheten så vil ikke iTunes ta sikkerhetskopi, kun synkronisere) Se under for å velge fremgangsmåte. 

1 b. 
Koble enheten til iTunes, enten via kabel eller trådløst. 
Marker enheten, trykk Oversikt og skroll ned til Sikkerhetskopi-kolonnen.
Huk på Kopier til iCloud om du vil at enheten skal ta sikkerhetskopi til iCloud
Huk på Sikkerhetskopier til denne maskinen om du vil at enheten skal gjøre det. 

Se Apples egen guide til relatert tema 02. Synkronisere ny Mac med din enhet iPhone/iPad/iPod 

Har man fått en ny Mac der all(e) musikk, bilder, kontaker etc er borte på maskinen men som fortsatt ligger på enheten, så anbefaler jeg å sette opp iCloud på både Mac og enheten. Se punkter i iCloud. Om man ikke har iCloud gjør dette. 

NB! Dette guiden gjelder kun for apps og musikk som er kjøpt med DIN Apple ID via iTunes Store eller App Store. For kopiering av all musikk, inkl musikk som man har kopiert fra CDer / «lastet ned på andre måter» se guide «03. Kopiering av musikk fra iPhone til ny maskin».


Åpne iTunes på Mac. Gå opp til verktøylinja og klikk på Butikk - Autoriser denne maskinen. Skriv inn din Apple ID (epost og passord som du bruker når du laster ned Apper, musikk etc på iPhone/iPad/iPod/iTunes). Følg instruksene.
Kobl til din iPhone/iPad/iPod til maskinen ved bruk av usb-kabel. Om det kommer opp noen meldinger trykk Avbryt.

På venstre sidekolonne i iTunes under Enheter skal du nå se din iPhone. eks. «Ave´s iPhone». Høyreklikk (tap med to fingre eller hold ctrl inne og trykk) på «Ave´s iPhone» og velg Sikkerhetskopier. Dette er greit å gjøre dersom det skjer noe galt videre i denne prosessen.

Høyreklikk på enheten igjen og velg Overfør kjøp... Nå vil all kjøpte apps og musikk du har på din enhet bli kopiert over til iTunes biblioteket.

Når overføringen er ferdig trykk så på Oversikt knappen. Rull ned til Sikkerhetskopi og se at Sikkerhetkopier til denne maskinen er huket på. Alternativet er iCloud. 

Trykk så Info knappen, rull ned til Avansert kolonnen og pass på at ingenting er huket på. 

Rull opp igjen til Synkroniser kontakter og huk på. Om ditt operativsystem har mulighet for iCloud så vil den fortelle deg at man kan synkronisere ved bruk av iCloud. 
Hvis du vil det, trykk OK og sett opp iCloud på Macen (se punkt iCloud). Om du ikke har iCloud og denne meldingen ikke dukker opp, trykk på Synkroniser/Bruk knappen nederst i iTunesvinduet. Dette vinduet vil poppe opp. Dersom du ikke har noen av dine kontakter i Adresseboken på Macen, trykk Samkjør info. Dette gjør du også med Kalendere og Mail-kontoer dersom du ikke har aktivert iCloud. 

Nå skal alle kontakter og alt annet du har huket av blitt overført til din Mac.03. Kopiering av musikk fra iPhone til ny maskin

Har du blitt frastjålet din Mac uten å ha sikkerhetskopi av musikken eller fått en ny Mac der musikkbiblioteket er tomt?

iTunes fungerer slik at alt man har kjøpt via iTunes Store  (musikk, video og apps)  kan lastes ned gratis på opp til 5 enheter, men dette gjelder ikke musikk som man selv har lagret ved kopiering fra CDer eller som er blitt lastet ned på andre måter ;) Om man kobler til sin iPhone med et tomt iTunesbibliotek og følger prosedyren i Guide 2 ovenfor så vil alt innhold kopieres BORTSETT FRA musikk som man har kopiert selv. Sistnevnte vil bli slettet fra telefonen. 
Her er guiden for å unngå dette.

Før du gjør stegene i Guide 2, ta en titt på Mine Anbefalinger siden og last ned PhoneView. Med dette programmet kan du bl.a kopiere all musikk fra din iPhone til din Mac. 
Kobl til iPhone med USBkabel. Om iTunes popper opp og vil synkronisere, trykk avbryt på alle meldinger som kommer opp. Avslutt så iTunes.
Åpn PhoneView, trykk på Music og marker alle sangene dine. 
Om du har et tomt iTunesbibliotek, trykk på Send to iTunes. Om du bare vil kopiere musikken til en egen mappe, trykk Copy from Phone 04. Er iPhone/iPad blitt helt svart?

Disse enhetene er ikke bare en telefon eller et lesebrett. De er en liten datamaskin og bør slås av fra tid til annen. Om den er helt svart prøv følgende

Sett i strømkontakten på iPhone/iPad. Dvs strøm fra veggen, ikke fra Macen.
Trykk og hold inne Power- og hjemknappen (den runde under displayet) samtidig i opp til 45 sek.
I løped av den tiden skal Apple logoen dukke opp i displayet. Når den gjør det, slipp begge knappene.
Om det ikke dukker opp noe på displayet så kan det være noe annet galt med enheten. Kontakt så kjøpsted eller kom innom serviceavdelingen på Eplehuset for råd.http://support.apple.com/kb/HT1766?viewlocale=no_NO&locale=no_NOMacHjelp_Anbefalinger.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1

Copyright 2012, Ave Granli Johnsen


All images, videos and texts on this site are protected by the copyright law. This means that any outside publication of these has to be approved

by its author, Ave Granli Johnsen. If and when these are to be publicized, the author has to be credited with full name and/or e-mail address.

MACMacHjelp_Mac.html
iPHONE / iPAD / iPAD
HVA ER...?MacHjelp_Hva_er.html
MINE ANBEFALINGERMacHjelp_Anbefalinger.html

Oversikt


01.

Synkronisere din enhet iPhone/iPad/iPod med iTunes trådløst.02.

Synkronisere ny Mac med din enhet iPhone/iPad/iPod


03.

Er iPhone/iPad helt svart?