MacTips

01. AppleID


AppleID er en brukerkonto for deg som vil kjøpe musikk, apper etc via din Mac eller iPhone/iPod/iPad. Bruk din epost og et selvvalgt passord (må inneholde en STOR bokstav og et tall)


For å opprette en AppleID trykk her


Har glemt passord eller er usikker på om du har en AppleID, trykk her


Din AppleID vil være linket til alt du kjøper og laster ned via iTunes Store og App Store på din Mac eller i-enhet.

Om du en gang har hatt en AppleID som du har brukt til å kjøpe musikk og apps, så ikke lag en ny en dersom du er usikker eller ikke husker passordet. Om man har to AppleID'er linket til en enhet (iPhone etc.) så blir det mye krøll når f.eks det kommer en oppdatering til en App som du har kjøpt via en tidligere AppleID, der man må skrive brukernavn og passord til denne. Og så om man har kjøpt en App via sin nye AppleID, og det kommer en oppdatering til denne, så må man skrive opplysninger for denne. Og sånn vil man da måtte sjonglere mellom kontoer. Det er derfor anbefalt å finne ut om man har en AppleID fra før og så bruke denne. Har man en gang brukt sin epost til en AppleID så er den "låst" til denne kontoen. Apple (sier selv) at de ikke kan slå sammen to ulike kontoer selv om du er eier av begge.
02. iCloud


iCloud er en trådløs synkroniseringstjeneste for din Mac, iPhone, iPod og iPad. Den kan lagre alt innhold på din enhet (kontakter, bilder, apper etc.) i iCloud skyen og deler det med alle enhetene dine. Man får 5gb gratis lagring fra Apple og det er mulighet til å kjøpe mere plass.


For å få iCloud på sin Mac må man ha operativsystemet OS Lion (versjon 10.7) eller senere. Lion kan kjøpes via AppStor på Macen. Se punk nedenfor for oppsett av iCloud på Mac

For å få iCloud på iPhone/iPad/iPod så må enheten være oppdatert til iOS 5 eller nyere. Dette gjøres ved å koble enheten til iTunes, markere din iPhone under Enheter og trykke på Søk etter oppdatering.

NB! Det er anbefalt å gjøre en sikkerhetsoppdatering av enheten før du gjør dette. Følg punkt 3 i Synkroniser ny Mac med iPhone i iPhone/iPad/iPod-kolonnen.02 a. Oppsett av iCloud på iPhone/iPod/iPad.


Gå inn på Innstillinger - iCloud.

Skriv inn brukernavn og passord ( bruk din Apple ID )

Du vil nå få opp en liste av ulike kategorier. Huk på alt du vil at iCloud skal synkronisere.

I praksis betyr dette at om man f.eks legger til et telefonnummer i kontaktlisten på enheten så blir dette oppdatert til iCloud med en gang. Bilder man tar via enheten blir også synket til bildestrømmen iCloud, men de vil bli der kun i 30 dager, så det er anbefalt å aktivere iCloud på Macen sånn at du kan lagre de i iPhoto. Eller koble til enheten via usb kabel, åpne iPhoto og overfør alle bildene der.


Nederst på siden står Lagre og Sikkerhet. Der får man bl.a oversikt over hvor mye plass man har igjen på sin iCloudkonto, og man har valget om å Sikkerhetskopiere nå. Trykker man på denne vil iCloud ta automatisk sikkerhetskopi av alt innhold på enheten din. Dette skjer en gang per døgn når enheten er koblet til et WiFi nettverk og strømkabelen er satt i.


02 b. Oppsett av iCloud på Mac


Når man har installert Lion så skal man få valg om å lage en iCloud konto. Hvis ikke trykk på Eplesymbolet øverst i venstre hjørne på verktøylinjen. Velg Systemvalg - iCloud og legg inn din AppleID. NB! IKKE opprett en ny AppleID dersom du har en fra før. Se punkt om AppleID.

Du får nå oversikt over hva som kan synkroniseres med iCloud


03. Sikkerhetskopiering


Sikkerhetskopiering betyr at 

Copyright 2012, Ave Granli Johnsen


All images, videos and texts on this site are protected by the copyright law. This means that any outside publication of these has to be approved

by its author, Ave Granli Johnsen. If and when these are to be publicized, the author has to be credited with full name and/or e-mail address.

MACMacHjelp_Mac.html
iPHONE / iPAD / iPADMacHjelp_iPhone.html
HVA ER...?
MINE ANBEFALINGERMacHjelp_Anbefalinger.html

OVERSIKT


01.

Apple ID02.

iCloud


03.

Sikkerhetskopiering


04.

Synkronisering